Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Következik

Egyesületünkről

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Támogatóink

Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

Látogatók
2
Cikkek
406
Cikkmegtekintések találatai
664269

Április elsején rendezték Budapest egyik legnépszerűbb maraton versenyét a Vivicitta-t. Extrém szakosztályunk 4 fővel vettrészt a Telekom Vivicitta Félmaratonon, ahol remek eredmények születtek.
- Fábri Andrea MÁSODIK lett a nők között 1ó 27p 28s  egyéni csúcs (14 másodperczel maradt le)
- Laczkó Gábor egyéni csúccsal az 52-k helyen futott be abszolútban a férfiaknál 1ó 28p 21s
- Nánássy Péter egyéni csúcsot futott 1ó 36p 36s
- Borda Gyula szintén kitett magáért 1ó 36p 37s

 

Fábri Andi beszámolója: "Az extrém szakosztályból négyen (Borda Gyulával, Laczkó Gáborral és Nánássy Péterrel) vágtunk neki az idei Vivicitta félmaratonnak. Laczkó Gabival az 1:30-on belüli időt tűztük ki célul. Az erős szél és a kanyargó útvonal úgy tűnt, nem fog kedvezni ennek a merész tervnek, mi mégis bizakodva álltunk be a rajtba. Reményeinket Dodó bá téli erősítő edzéseire és az idei rengeteg hosszú futásra alapoztuk. Talán a rajt előtti izgalmak adrenalinnövelő hatására az első 5 kilométeren eléggé erős tempót vettünk fel: három kilométer is négy percen belüli ezrekkel sikerült. Gabi figyelmeztetett, hogy ne fussuk el az elejét és vissza is vett egy kicsit az tempóból, de gondoltam, addig nem lassítok, míg jólesik és még féltávnál is könnyedén mentek a 4:00-4:10 közötti ezrek.

A 10.km körül hozzácsapódtam egy futóhoz, aki a 13.km-nél lévő fordítóig hasonlóan lendületes iramot diktált, majd lassan leszakadtam tőle. A fordító után a rakparton erős szembeszél következett, ami eléggé belassított és a 14-15. km-nél elkezdett szúrni az oldalam is. A holtpontot a szembejövő futók szurkolása enyhítette, akiktől megtudtam, hogy a nők között első helyen állok. Ez újabb motivációt adott, amire szükség is volt, mert a 17.km-nél utolért a mögöttem futó nő. Egy darabig fej fej mellett mentünk, majd beálltam a szélárnyékába és a 18.km-nél próbáltam ellépni tőle. Vetélytársam azonban nem hagyta magát, végig szorosan a nyomomban maradt. Közben a Margit-hídnál utolértük a 12km-es távon indulókat, akiket innentől kezdve a befutóig kerülgetni kellett. Ahogy beértünk a Szigetre, az enyhe lejtőn ellenfelem tempót váltott és újból mellém került. Már csak kb. 800m volt hátra és a távolban láttuk a célt. Minden tartalék erőmet bevetve próbáltam én is ritmust váltani, de sajnos a célig nem tartott ki, így az első helyezett 14mp-cel előttem ért be a finishbe. Mindezzel együtt nagyon élveztem a versenyt és az 1:27:19-es nettó idő várakozásomon felüli egyéni csúcs lett. Gabinak is sikerült jóval 1:30-on belüli egyéni csúcsot futni (1:28:21), és Gyula segítségével Nána is újabb egyéni rekordot könyvelhetett el (1:36:36). Egyszóval: jó kis verseny volt!"

Egyesületi videók

20 éves egyesületünk
A 2012-ben 20 éves Vitalitás SE-ről készült film
Egyesületi videók
Legjobbjaink, sportgála, sportnapok összefoglalói

Szakosztályi videók

MTB videók
eBike.hu Kupa, Palóc Cross videók
Erőemelő szakosztály videói
A szakosztály által szervezett versenyek, rendezvények videói