Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Következik

Adó 1%

Egyesületünkről

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Támogatóink

Ki olvas minket?

Oldalainkat 13 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

Látogatók
1
Cikkek
570
Cikkmegtekintések találatai
1641877

Újfent szűk száz versenyző a SuperCross negyedik futamán, köztük 15 szlovák krosszos - igazi nagy nevek - mérték össze erejüket Balassagyarmaton. A hölgyek között Benkó Barbara (Focus M.I.G. Team) állhatott a dobogó tetejére, míg a férfiaknál a papírforma szerint Barenyi Milan (KCK Oslany) iskolázta a két ország versenyzőiből álló elit férfi mezőnyt.

Szász Viktor, főszervező: "A csapat nevében külön köszönetet szeretnék mondani mindenkinek aki a verseny sikeres megrendezésében segédkezett, külön köszönet a hólapátolásért minden kerékpársportot szerető ismerősnek. A Szövetség szakágvezetője szerint a helyszín és a rendezés megfelelne az Országos Bajnokság elvárásainak amelyre december 18-áig lehet pályázni."

 

Balassagyarmati vonatkozású eredmények: 1. futam U15 Perlaky Erik (Vitalitás SE) 2.hely; 2. futam  U19. Fenyvesi Péter(X2S-Kona Team) 2. hely; mindketten szlovák versenyzőkkel szemben maradtak alul, de Fenyvesi ezzel a helyezéssel már megnyerte az U19  összetett versenyét.
2. futam, nők:  Dósa Eszter 2. helyen végzett újfent Benkó Barbara mögött, azonban a további eredményektől függetlenül ő is összetett győztesnek mondhatja magát. Perlaky Evelin 6. helyen végzett a népes és nemzetközi női mezőnyben. Master 2 kategóriában Gombolai László 7.helyezést ért el.

3. futamban 5. legjobb magyarként a 12. helyen Reitinger Gábor ért célba, aki ezzel az eredményével továbbra is dobogóesélyes az elit kategória összetettjét nézve, Béla Attila a 18. helyen ért be, ő továbbra is ismerkedik a kerékpárjával. A Master 1 futamban Koleszár Norbert a 8.helyen végzett.

A teljes eredménylista letölthető IDE KATTINTVA! Riport Milan Barenyivel, az elit férfi győztessel ITT!
VIDEÓK a versenyről a Videótárban ITT! FOTÓK a versenyről a Fotógalériában ITT >>>

 

HIVATALOS SAJTÓKÖZLEMÉNY

A hét közepén még a verseny elhalasztása is felvetődött, olyan állapotok uralkodtak Nógrádban a hirtelen leesett hatalmas mennyiségű hó, valamint a szeszélyes időjárás, a hol pozitív, hol negatív tartományban mozgó hőmérsékleti értékek miatt. Olvadás, fagyás, ónos eső alakította a körülményeket, melyeket a szervezők egy teljes napon keresztül próbáltak minél inkább "emberibbé" varázsolni - egy kisebb csapat hólapátokkal és jégtörővel tisztította meg a nyomvonal jelentős részét.

A 11:15-ös rajtban még jócskán fogcsikorgató hidegben történt meg az első nemzetközi összecsapás, melyet Terbe Dezső (Ózdi KE) nyert meg Longauer Ladislavval (CK Banska Bystrica) szemben a master 3-asok között  és az abszolútban is. Az U15-ös fiúknál a hazai pályán versenyző Perlaki Erik (Vitalitás SE) nem bírt szlovák ellenfelével, a fiatalok korcsoportját Zimany Kristián (CK Krupina) nyerte.

Minimális késéssel, pontban délben startolt a felnőtt női, férfi U19-es és master 2-es mezőny. A hölgyeknél Benkó Barbara (Focus M.I.G. Team) már az elején ellépett üldözőitől és lényegében szemre igen higgadtnak tűnő, kiegyensúlyozott körözésbe kezdett, melyet a verseny végéig nem is veszélyeztetett senki. Dósa Eszter (Vitalitás SE) próbált volna a leginkább nyomába eredni, amikor is fél távnál egy ritmusváltás után meglépett a Zuzana Vojtasova (CK Banska Bystrica) - Módos Gabriella (Merida Maraton Team  CST) párostól. Az ötlet jónak bizonyult, így biztosan szerezte meg a második helyet, míg a dobogó legalsó fokára végül a szlovák versenyző állhatott fel.

- Nem készülök egyáltalán, standard hétközi edzések után a hétvégén kihasználom ezeket a lehetőségeket, ilyen időben nem szívesen mennék ki magamtól, de így van miért megindulni. A pálya tetszett, nem volt sok akadály és tényleg látszott a rengeteg munka ami benne volt, hogy lehessen haladni rajta. Saját tempót mentem, de rettenetesen fázós vagyok és úgy érzem nem tudom kihajtani magam, valahogy nem tudok annyira gyorsan haladni ilyen időben mint szeretnék. A salgótarjáni futam tervben van, de egy lehetséges edzőtábor miatt még nem végleges, hogy ott tudok lenni, az Országos Bajnokság viszont mindenféleképpen érdekel majd - nyilatkozott a hölgyek kategóriájának győztese, Benkó Barbara.

 

Ifjabbik és idősebbik Glajza Ondrejjel csak Fenyvesi Péter tudta tartani a lépést némileg (Foto: Babka Szabolcs)
Ifjabbik és idősebbik Glajza Ondrejjel csak Fenyvesi Péter tudta tartani a lépést némileg
(Foto: Babka Szabolcs)

A férfiaknál a két Glajza Ondrej (apa és fia: Finance Centrum és ZP Sport a.s. Podbrezová), valamint Fenyvesi Péter (X2S Kona Team Ironclad) már az első kör végére elszakadt az üldözőktől, a második végére pedig már magabiztos előnnyel rendelkeztek. Fél távhoz azonban már családi összefogással ketten érkeztek az élen, hátrahagyva Fenyvesi Pétert. Meglepő fordulat nem történt a végéig, az ifjabbik Glazja az U19-et és egyúttal az abszolútot is nyerte, míg az idősebbik - csendben - vitte el a master 2-es kategória aranyérmét fia mögött néhány méterrel érkezve. Fenyvesi Peti megjött a második helyen a juniorok között, harmadikként Pelikán János (Merida HCT) érkezett - az összetett győzelemért járó, a Boneshaker által felajánlott Haibike Noon vázszett sorsa így már most eldőlt, hiszen Fenyvesit már nem lehet behozni az összetettben.

Master 2-ben a további helyezésekért komoly harc folyt, az előző futamon az addig magabiztosan vezető Kolb Tamást (Blue Scorpions MC) ketten is megelőzték, közülük Huszár Norbert Balassagyarmaton is szerette volna megismételni ezt. A harmadik kör végén ennek már látható jeleit is adta, próbált elszakadni ellenfelétől, ami ha csak méterről-méterre, szemre igen lassan is ment, de sikerült és előnyét a célig meg is tudta tartani.

Barenyi Milan (Foto: Babka Szabolcs)
Barenyi Milan
(Foto: Babka Szabolcs)

Délutánra megjött a szép idő, kisütött a nap és a pálya is felengedett a naposabb szakaszokon, elég érdekes körülményeket teremtve. A 13:15-kor startolt elit és hobbi férfi felnőtt, valamint master 1-es mezőnyben 51-en álltak a startvonal mögött, közülük ugyanide visszaérkezve az első kör végén hatan már ki is magaslottak a mezőnyből. A vonatban az egyetlen magyar versenyző Buruczki Szilárd (Magellan Kőbánya TC) volt, utazótársai Barenyi Milan (KCK Oslany, világranglista: 119.), Martin Haring (CK Banská Bystrica, 143.), Glajza Robert (CK Banská Bystrica, 190.), Batora Lukas (Outsiterz Novatec Bratislava) és Stefan Gajdosik (Bike Pro Banská Bystrica) voltak.

Az üldöző sor célja hiú ábránd maradt, Barenyit senki nem tudta tartani (Foto: Babka Szabolcs)
Az üldöző sor célja hiú ábránd maradt, Barenyit senki nem tudta tartani
(Foto: Babka Szabolcs)

Barenyi a második kör végére már egyedül érkezett az élen, kérdés nélküli magabiztossággal haladt láthatóan egy sebességi fokozattal gyorsabban üldözőinél. Meglepetésről nem tudunk beszámolni, ez kitartott számára a végéig  - de a körülményeket jól jellemzi, hogy az egyik árnyékos, csúszósabb szakaszon még a szlovákok elit versenyzőt is lehetett látni bukás közben a verseny közepe tájékán. A dobogós helyekért Glajza, Haring és Buruczki küzdött, sokáig együtt is haladtak, aztán az utolsó két körben megindult a taktikázás, melynek eredményeképpen kis időkülönbségekkel a fenti sorrendben értek célba.

Üldöző hármas a későbbiekben: Haring, Buruczki és a 39 éves Glajza a dupla akadálynál (Foto: Babka Szabolcs)
Üldöző hármas a későbbiekben: Haring, Buruczki és a 39 éves Glajza a dupla akadálynál
(Foto: Babka Szabolcs)

Mögöttük a kezdő hatos további két tagja, Batora és Gajdosik érkezett, majd a végig magányosan haladó Frano Martin (CK Banská Bystrica) és az őt hasonlóan követő Zimany Andrej (Bike Pro Banská Bystrica) érkeztek az első nyolc között. Az abszolútot nézve még három versenyző tudott körhátrány nélkül célba érni; Vinczeffy Zsolt (zerge.info) aki bezsebelhette a master 1-es győzelmet is és a második legjobb magyar lett Balassagyarmaton, miután az utolsó körben leszakította magáról Szórádi Balázst (Merida HCT), és a folyamatosan a sarkukban haladó Rónaszéki Balázst (Merida HCT) sem engedte közelebb. Masterben Lengyel Gábor (Go Fast) és Dr. Bakos Gergő (Salgótarjáni HKE) állhatott fel a dobogóra, míg hobbiban egy egész verseny alatt tartó ki-ki meccs után Vertich Tamás (Salgótarjáni HKE) diadalmaskodott Pálmai Zsolt (Hotel Yacht Club KSE) előtt, harmadikként Hacsi Ákos (TEAM 3K � Kazincbarcika) ért célba.

- Erősek a szlovákok, de az országos bajnokságuk közeledtével ez érthető, és annyira véresen komolyan én sem harcoltam talán, továbbra is edzésképpen nézek a cyclo-cross versenyekre. A második-harmadik körben nekem kellett húzni a sort, de itt mire előre keveredtem, hogy vezessek, az alatt már nagyon elment Barenyi. Innentől nem távolodtunk tovább, viszont nem is közeledtünk, lényegében egymásra figyelés ment, ami az utolsó két körig ki is tartott. Akkor viszont szétszakadtunk és itt már nem tudtam visszakapaszkodni. A január 2-ai salgótarjáni záró futam egy jó erőfelmérő lesz az Országos Bajnokság előtt, én szeretnék ott lenni, meglátjuk, hogy ott lesznek-e majd a szlovák ellenfelek is
- mondta Buruczki Szilárd, a legjobb helyen végzett magyar versenyző a futam után.

Az összetett állásról még az ünnepek előtt beszámolunk, mikor is egy Milan Barenyivel a verseny után készített interjút is közlünk majd. Addig is mindenkinek jó felkészülést kívánunk a záró MOTOREX Karancs Kupára, melyet 2011. január 2-án Salgótarjánban, a megszokott tóstrandi, SBTC-sportpálya környéki katlanban rendez majd a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület. Az I. SuperCross Sorozat összetettjének eredményhirdetését is ezen a napon, rögtön a záró futam után tartják majd a sorozat rendezői Salgótarjánban.

A sorozat hivatalos honlapja itt található >>>

Fotók a versenyről itt >>>

Egyesületi videók


Warning: file_get_contents(http://gdata.youtube.com/feeds/api/playlists/PL2kGsx4MAsGU_BAEKlgVjVSbdXGBdI_1T): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/vitalita/public_html/modules/mod_playlistyoutube_jm/tmpl/default.php on line 44
20 éves egyesületünk
A 2012-ben 20 éves Vitalitás SE-ről készült film

Warning: file_get_contents(http://gdata.youtube.com/feeds/api/playlists/PL2kGsx4MAsGXJMhH1aB66dhE4lu6c6vhj): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/vitalita/public_html/modules/mod_playlistyoutube_jm/tmpl/default.php on line 44
Egyesületi videók
Legjobbjaink, sportgála, sportnapok összefoglalói

Szakosztályi videók


Warning: file_get_contents(http://gdata.youtube.com/feeds/api/playlists/PL2kGsx4MAsGW0-NSi-owZuekD9vKrk5ec): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/vitalita/public_html/modules/mod_playlistyoutube_jm/tmpl/default.php on line 44
MTB videók
eBike.hu Kupa, Palóc Cross videók

Warning: file_get_contents(http://gdata.youtube.com/feeds/api/playlists/PL2kGsx4MAsGXk-9PckhWahCk8yP7sgaaM): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/vitalita/public_html/modules/mod_playlistyoutube_jm/tmpl/default.php on line 44
Erőemelő szakosztály videói
A szakosztály által szervezett versenyek, rendezvények videói